Herstel van emotionele verbondenheid

Wanneer twee mensen zich weer emotioneel met elkaar verbonden voelen, kunnen zij de wereld aan! Praktische problemen en de details waarin mensen zich al gauw vastbijten, zijn opeens een stuk gemakkelijker op te lossen.

De volgende stap na het doorbreken van de vicieuze cirkel is dus het herstel van die emotionele verbondenheid. Alleen dan kunnen positieve veranderingen ontstaan. Jullie zullen weer kwetsbaar durven zijn en daarover kunnen praten. Ik vraag jullie waarvoor je het meest bang bent als het gaat om de relatie en wat jullie het meest van elkaar nodig hebben. Dat is moeilijk om over te praten. Vaak voelt een partner zich plat gewalst of soms voelt het alsof je de weg bent kwijt geraakt of denk je diep van binnen als partner niet te voldoen.

Ik waak ervoor dat jullie elkaar respectvol bejegenen tijdens deze momenten van kwetsbaarheid en eerlijkheid. Ook als de een niet beseft hoe gevoelig iets kan zijn voor de ander.

Soms is er ook sprake van een relatietrauma bij een van jullie of bij beiden. Zo’n kwetsuur komt vaak tot stand ten tijde van zware emotionele stress als de behoefte aan steun van de ander extra groot is, bij het verlies van een baan, de geboorte van een kind enz. Een onopgelost trauma herstelt niet vanzelf.

Pas als de ander de pijn van een trauma werkelijk erkent, kun je beginnen met het loslaten van die pijn en het herstel van emotionele verbondenheid met je partner.

Lees meer
Eerste gesprek
Visie op Relatietherapie

De vervolgstappen
1. Doorbreken van de vicieuze cirkel
2. Herstel van emotionele verbondenheid
3. Verankering

Andere onderwerpen
Seks en Relatie
Meer weten over Emotiegerichte Relatietherapie
De ervaring van Elske en Hans
De ervaring van Casper en Ria
De ervaring van Dick en Jolande

Tags: Relatietherapie Rotterdam, Emotiegerichte Relatietherapie, Relatietherapeut, Therapeut, Psycholoog, Relatieproblemen, Relatietherapieën, Liefde, Liefdesrelatie