Verankering

Het verankeren van de emotionele verbondenheid is de laatste, derde stap.

Jullie luisteren naar elkaar. Jullie ondersteunen elkaar en accepteren elkaars verschillen. Met nieuwe manieren van denken en praten kunnen jullie vastgeroeste posities loslaten en flexibeler zoeken naar oplossingen voor oude en nieuwe problemen. Dat is nu gemakkelijker geworden, omdat de communicatie niet meer beladen is door negatieve emoties en onbegrip. Jullie nieuwe manier van reageren op elkaar is onderdeel van een nieuw verhaal over jullie relatie: wat heeft jullie in de problemen gebracht en wat heeft jullie er weer uitgehaald?

Voor het behoud van wat bereikt is, moeten beiden er rekening mee houden dat de ander zich veilig en geborgen moet kunnen voelen. En, tot slot, is het nodig om te leren voortdurend aandacht te besteden aan de relatie. Een onderhoudsbeurt bestaat niet. Een relatie heeft dagelijks aandacht nodig.

Lees meer
Eerste gesprek
Visie op Relatietherapie

De vervolgstappen
1. Doorbreken van de vicieuze cirkel
2. Herstel van emotionele verbondenheid
3. Verankering

Andere onderwerpen
Seks en Relatie
Meer weten over Emotiegerichte Relatietherapie
De ervaring van Elske en Hans
De ervaring van Casper en Ria
De ervaring van Dick en Jolande

Tags: Relatietherapie Rotterdam, Emotiegerichte Relatietherapie, Relatietherapeut, Therapeut, Psycholoog, Relatieproblemen, Relatietherapieën, Liefde, Liefdesrelatie