Over Kees de Boer

Ik ben aan de universiteit Leiden afgestudeerd als klinisch psycholoog en gespecialiseerd in relatietherapie. In mijn eerdere loopbaan ben ik docent geweest in het hbo en beleidsadviseur bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Ik ben getrouwd geweest en heb dus zelf ook leergeld betaald. Ik woon nu sinds tien jaar samen met mijn vriendin die senior HRM-consultant is. Inmiddels heb ik twee volwassen kinderen.

Hoe mensen hun leven en relatie inrichten… dat vind ik ontzettend boeiend! Mijn passie voor relatietherapie komt daar vandaan. Dit werd nog eens versterkt doordat ik de emotioneel gerichte relatietherapie ontdekte als uiterst effectieve benadering.

Door mijn eigen enthousiasme kan ik veel aandacht schenken aan partners met een relatieprobleem. Gelukkig kan ik mij, dankzij een stabiele jeugd, goed inleven in zowel in de vrouwelijke als mannelijke denkwereld.

Nooit zal ik partij kiezen. In tegendeel, ik beschouw iedere uitspraak als waar. Althans waar volgens degene die het zegt. Ik neem mensen meestal behoorlijk letterlijk, want ik heb geleerd dat woorden veelzeggend kunnen zijn voor de belevingswereld achter die woorden. Ik zal niet met bepaalde woorden van jullie aan de haal gaan, ze uitvergroten, interpreteren tot er niets van over is, of beoordelen. Jullie woorden zijn jullie eigen waarheid en alleen van daaruit kunnen we het geschonden vertrouwen weer herstellen, de emotionele binding weer tot bloei brengen.

En tot slot, aan het eind van ieder gesprek, wil ik dat jullie weer met een goed gevoel de deur uitlopen. Dat het soms spannend is, is onvermijdelijk want het terugwinnen van vertrouwen en de liefde is heus niet zo eenvoudig. Maar je hoeft niet met een loodzwaar hart naar huis terug. Een beetje lachen mag ook. Desnoods om jezelf.

Lees meer
Eerste gesprek
Visie op Relatietherapie

De vervolgstappen
1. Doorbreken van de vicieuze cirkel
2. Herstel van emotionele verbondenheid
3. Verankering

Andere onderwerpen
Seks en Relatie
Meer weten over Emotiegerichte Relatietherapie
De ervaring van Elske en Hans
De ervaring van Casper en Ria
De ervaring van Dick en Jolande

Tags: Relatietherapie Rotterdam, Emotiegerichte Relatietherapie, Relatietherapeut, Therapeut, Psycholoog, Relatieproblemen, Relatietherapieën, Liefde, Liefdesrelatie