Elske en Hans

Als ruzie voor jullie heel normaal is, lees dan eens de ervaring van Elske en Hans. Ook zij hadden heel wat ruzies. Zo veel dat hun relatie nog maar aan een zijden draadje hing. Ze trokken de stoute schoenen aan en kwamen mijn praktijk binnen waar al gauw een wat ruzieachtige toon ontstond.

Contact

Op een gegeven moment, herinnert Elske zich, begon het tot mij door te dringen dat ik eigenlijk zoveel kritiek heb omdat ik daarmee contact met Hans probeer af te dwingen.

En Hans? Als Elkse weer eens kritiek spuide, had ik altijd de neiging om mijzelf terug te trekken, om mezelf af te schermen. Ik begreep steeds beter dat mijn afwerende reactie het alleen maar erger maakte. Elske voelde zich nog minder begrepen en kwam daardoor met nog meer kritiek.

Elske legt uit wat zij en Hans nu beter begrijpen: We hebben geleerd om op een andere manier naar elkaar te kijken. Meer naar de onderliggende behoefte aan contact met elkaar. Voor ons was dat besef al een grote stap in de goede richting.

Lees meer
Eerste gesprek
Visie op Relatietherapie

De vervolgstappen
1. Doorbreken van de vicieuze cirkel
2. Herstel van emotionele verbondenheid
3. Verankering

Andere onderwerpen
Seks en Relatie
Meer weten over Emotiegerichte Relatietherapie
De ervaring van Casper en Ria
De ervaring van Dick en Jolande

Tags: Relatietherapie Rotterdam, Emotiegerichte Relatietherapie, Relatietherapeut, Therapeut, Psycholoog, Relatieproblemen, Relatietherapieën, Liefde, Liefdesrelatie